Vynikající kniha Jozefa Ďuríka Vám umožní proniknout do tajů domácí výroby masných výrobků od jaternic přes klobásy a salámy až po moravské uzené maso. Formát A5, 160 stran, 48 obrázků, 1 tabulka, pevná vazba.1. vydání, 1988, Vydavateľstvo OSVETA Martin. Kniha ve výborném stavu. Slovenský originál.
Vynikající kniha Jozefa Ďuríka Vám umožní proniknout do tajů domácí výroby masných výrobků od jaternic přes klobásy a salámy až po moravské uzené maso. Formát A5, 160 stran, 48 obrázků, 1 tabulka, pevná vazba.1. vydání, 1990, Nakladatelství PROFIL Ostrava. Kniha je ve výborném stavu.
Výborná příručka popisující veškeré činnosti před, během a po zabijačce. Obsahuje množství receptů. Kniha je ve slovenštině. 130 × 200 mm, 214 stran, 42 obrázků, 5 tabulek. Brožovaná vazba. 3. slovenské vydání, 1974, vydalo nakladatelství Príroda v Bratislavě. Kniha ve výborném stavu, zřejmě nečtená.
Klasická příručka pro konzerváře a výrobce potravin. Velmi zachovalá kniha. Blok kompletní, vazba drží. Na deskách drobné flíčky. Formát 17 × 24 cm, 512 stran, 163 obrázků, 59 tabulek, pevná šitá vazba, 1. vydání, 1988, SNTL Praha.
Dnes již nedostupná klasická příručka pro zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. Formát A5, 664 stran, 169 obrázků, 164 tabulek, pevná šitá vazba, 2. vydání, 1984, SNTL Praha. Kniha je ve výborném stavu.
Formát A5, 448 stran, 87 obrázků, 68 tabulek, pevná šitá vazba. 1. vydání, 1967, SNTL Praha. Dnes již nedostupná klasická příručka pro zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. Používaná zachovalá kniha, vazba neporušená, blok kompaktní. Vnitřní strany v pořádku, nepodtrhané. Přebal se nedochoval.
Formát 190 × 115 mm, 185 stran, 42 obrázků, brožovaná vazba. 3. vydání, 1973, Státní zemědělské nakladatelství v Praze. Kniha v v dobrém stavu.
Kniha pojednává o mikroskopické stavbě surovin a výrobků masného průmyslu a o změnách, které nastávají při jejich technologické úpravě. Formát A5, 220 stran, 285 obrázků (15 barevných), 19 tabulek, pevná vazba. 2. vydání, 1962, SNTL Praha
Nejlepší příručka dělení a bourání vepřového masa v češtině. Formát A5, 27 stran textu, 8 příloh se schématy dělení. Brožovaná vazba V3, 1. vydání z roku 1950. Používaná zachovaná kniha. Přední strana vyšisovaná od slunce (viz sken). Vazba v pořádku.
Laboratorní cvičení pro obory řezník-uzenář, konzervář a konzervářka. Formát A5, 272 stran, pevná vazba. 3. vydání, 1984, SPN Praha. Nepoužitá kniha.
Učebnice anatomie pro 1. a 2. ročník SOU oboru řezník a uzenář. Formát A5, 150 stran, 100 obrázků, 9 tabulek, měkká vazba. 2. vydání, 1982, SNTL – Nakladatelství technické literatury Praha Nečtená kniha.
Formát 23 × 17 cm, 340 stran, 105 obrázků, pevná vazba. 1. vydání, 1951, Průmyslové vydavatelství Praha.
Formát A5, 80 stran, obrázky, brožura. 1. vydání, 1985, MP Praha Čakovice. Silně použitá publikace s rozpadlou lepenou vazbou, stránky jsou všechny.
Vysokoškolská učebnice. Kniha je zachovalá a kompletní, vazba drží. Na deskách jsou patrné stopy používání. Texty jsou slovensky a česky. Formát 18 × 24 cm, 366 stran, 82 obrázků, 60 tabulek, barevná obrazová příloha, rejstřík. Pevná šitá vazba, 1. vydání, 1978, Príroda Bratislava.
Vysokoškolská učebnice. Kniha je kompletní, vazba drží. Skvrny na deskách. Část textu podtržená tužkou a propisovačkou. Texty jsou česky. Formát 18 × 24 cm, 426 stran, 111 obrázků, 43 tabulek, rejstřík. Pevná šitá vazba, 1. vydání, 1962, SZN Praha.
33 × 22 cm, 100 stran fotografií a textů. 1. vydání, 1956, Ministerstvo potravinářského průmyslu. Katalog je kompletní, ve velmi dobrém stavu. Pouze na straně 6 jsou asi tři otisky prstů (viz foto na konci).
Nejlepší příručka bourání a dělení telecího masa v češtině. Formát A5, 54 stran, 13 schémat a obrázků, tabulky. Brožovaná vazba V3, 1. vydání z roku 1948. Používaná zachovaná kniha. Přední strana vyšisovaná od slunce. Vazba v pořádku.
Formát 25,5 × 18 cm, 464 stran, mnoho grafů, tabulek, obrázků, schémat a fotografií, pevná šitá vazba, rejstřík. 1. vydání, 2000, Vydavatelství Last Tišnov. ISBN 80-900260-7-9 Vazba drží, blok kompletní, texty nepodtrhané. Hrana hřbetu je v délce 1 cm dole natržená.
Formát A5, výška 26 mm, šroubovací vazba. 1. vydání, říjen 1975, Masný průmysl, generální ředitelství Praha, říjen 1975. Originální soubor 136 norem masných výrobků používaných v Masném průmyslu ČSR platných od 1. 1. 1977 Nedostupný unikát.
Formát A5, 272 stran, 31 obrázků, 64 tabulek, pevná šitá vazba. 1. vydání, 1987, SNTL Praha. Kniha ve velmi dobrém stavu, až na tři retušovaná razítka bývalého majitele.
Formát A5, 139 stran, 7 obrázků, 14 tabulek, brožovaná vazba 1. vydání, 1998, ČZU Praha Kniha je ve výborném stavu.