Vynikající rady zkušených praktiků Vás provedou uzenářským řemeslem od přípravy masa, přes míchání a narážení díla do obalů k tepelnému opracování. V knize je spousta receptů. Formát A5, 192 stran, 34 obrázků, 4 tabulky, brožovaná vazba1. vydání, 1991, Zemědělské nakladatelství BRÁZDA Kniha ve velmi dobrém stavu.
Vynikající kniha Jozefa Ďuríka Vám umožní proniknout do tajů domácí výroby masných výrobků od jaternic přes klobásy a salámy až po moravské uzené maso. Vyrábějte masné výrobky podle osvědčených receptů. Formát A5, 160 stran, 48 obrázků, 1 tabulka, pevná vazba.1. vydání, 1988, Vydavateľstvo OSVETA Martin. Kniha ve výborném stavu. Slovenský originál.
Vynikající kniha Jozefa Ďuríka Vám umožní proniknout do tajů domácí výroby masných výrobků od jaternic přes klobásy a salámy až po moravské uzené maso. Vyrábějte masné výrobky podle osvědčených receptů. Formát A5, 160 stran, 48 obrázků, 1 tabulka, pevná vazba.1. vydání, 1990, Nakladatelství PROFIL Ostrava. Kniha je ve výborném stavu, pouze má vybledlé...
Klasická příručka pro konzerváře a výrobce potravin. Velmi zachovalá kniha. Blok kompletní, vazba drží. Na deskách drobné flíčky. Formát 17 × 24 cm, 512 stran, 163 obrázků, 59 tabulek, pevná šitá vazba, 1. vydání, 1988, SNTL Praha.
Formát A5, 448 stran, 87 obrázků, 68 tabulek, pevná šitá vazba. 1. vydání, 1967, SNTL Praha. Dnes již nedostupná klasická příručka pro zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. Používaná zachovalá kniha, vazba neporušená, blok kompaktní. Vnitřní strany v pořádku, nepodtrhané. Přebal se nedochoval.
Klasická příručka pro zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. Formát A5, 640 stran, 163 obrázků, 145 tabulek, pevná šitá vazba, 1. vydání, 1976, SNTL Praha. Nečtená kniha ve výborném stavu. Jediná vada - utržený kus zadní předsádky velký asi 45 × 8 mm.
Kniha pojednává o mikroskopické stavbě surovin a výrobků masného průmyslu a o změnách, které nastávají při jejich technologické úpravě. Formát A5, 220 stran, 285 obrázků (15 barevných), 19 tabulek, pevná vazba. 2. vydání, 1962, SNTL Praha
V knize je popsána a vysvětlena konstrukce všech strojů a zařízení používaných v masném průmyslu do roku 1959. Formát A4, 308 stran, 313 obrázků, 5 tabulek. Pevná omyvatelná vazba. 1. vydání, 1959, SNTL Praha. Kniha je ve velmi dobrém stavu, má pouze černé skvrny na předních deskách a zaprášenou horní ořízku.
Nejlepší příručka dělení a bourání vepřového masa v češtině. Formát A5, 27 stran textu, 8 příloh se schématy dělení. Brožovaná vazba V3, 1. vydání z roku 1950. Používaná zachovaná kniha. Přední strana vyšisovaná od slunce (viz sken). Vazba v pořádku.
Formát A5, 224 stran, množství obrázků, pevná vazba. 1. vydání, 2006, Nakladatelství AGRAL-Praha, ISBN 80-239-5954-9 Kniha ve výborném stavu.
A5, 224 stran, 18 obrázků, pevná vazba. 1. vydání, 2009, Nakladatelství AGRAL Praha, ISBN 978-80-254-6074-0 Kniha jako nová. S podpisem autora.
Laboratorní cvičení pro obory řezník-uzenář, konzervář a konzervářka. Formát A5, 272 stran, pevná vazba. 3. vydání, 1984, SPN Praha. Nepoužitá kniha.
Učebnice anatomie pro 1. a 2. ročník SOU oboru řezník a uzenář. Formát A5, 150 stran, 100 obrázků, 9 tabulek, měkká vazba. 2. vydání, 1982, SNTL – Nakladatelství technické literatury Praha Nečtená kniha.
Formát 23 × 17 cm, 340 stran, 105 obrázků, pevná vazba. 1. vydání, 1951, Průmyslové vydavatelství Praha.
Formát A5, 80 stran, obrázky, brožura. 1. vydání, 1985, MP Praha Čakovice. Silně použitá publikace s rozpadlou lepenou vazbou, stránky jsou všechny.
Vysokoškolská učebnice. Kniha je zachovalá a kompletní, vazba drží. Na deskách jsou patrné stopy používání. Texty jsou slovensky a česky. Formát 18 × 24 cm, 366 stran, 82 obrázků, 60 tabulek, barevná obrazová příloha, rejstřík. Pevná šitá vazba, 1. vydání, 1978, Príroda Bratislava.
Vysokoškolská učebnice. Kniha je kompletní, vazba drží. Skvrny na deskách. Část textu podtržená tužkou a propisovačkou. Texty jsou česky. Formát 18 × 24 cm, 426 stran, 111 obrázků, 43 tabulek, rejstřík. Pevná šitá vazba, 1. vydání, 1962, SZN Praha.
33 × 22 cm, 100 stran fotografií a textů. 1. vydání, 1956, Ministerstvo potravinářského průmyslu. Katalog je kompletní, ve velmi dobrém stavu. Pouze na straně 6 jsou asi tři otisky prstů (viz foto na konci).
Výborná příručka popisující veškeré činnosti před, během a po zabijačce. Obsahuje množství receptů. Kniha je ve slovenštině. 205 × 135 mm, 195 stran, 40 obrázků, 4 tabulky, šitá vazba v pevných deskách. 4. doplněné vydání, 1978, vydalo nakladatelství Príroda v Bratislavě. Na obálce je zvlněné lamino (jako u všech knih tohoto vydání). Blok v naprostém...
Nejlepší příručka bourání a dělení telecího masa v češtině. Formát A5, 54 stran, 13 schémat a obrázků, tabulky. Brožovaná vazba V3, 1. vydání z roku 1948. Používaná zachovaná kniha. Přední strana vyšisovaná od slunce. Vazba v pořádku.
Formát A5, šroubovací vazba. Vydal Masný průmysl, generální ředitelství Praha Originální soubor 136 norem masných výrobků používaných v Masném průmyslu ČSR od roku 1977. Nedostupný unikát. Československé masné výrobky – originální normy – původní receptury.