Vyhledávaná, leč těžko sehnatelná klasika od známého autora. Od tlačenek a jaternic, přes paštiky, párky a salámy až k šunkám. Formát A5, 122 stran, obrazová příloha, pevná vazba. 1. vydání. LAST Brno, 1991, ISBN 80-900260-1-X Kniha je ve výborném stavu.
Formát A5, 272 stran, 31 obrázků, 64 tabulek, pevná šitá vazba. 1. vydání, 1987, SNTL Praha. Kniha ve velmi dobrém stavu, až na tři retušovaná razítka bývalého majitele.
Formát A5, 104 stran, pevná vazba. 1. vydání, Osveta Martin, 1990 Kniha ve slovenštině je ve výborném stavu.
Formát A5, 139 stran, 7 obrázků, 14 tabulek, brožovaná vazba 1. vydání, 1998, ČZU Praha Kniha je ve výborném stavu.
Termíny "Praganda" a "rychlosůl" zná každý uzenář. Ne každý však ví, že je vymyslel pan Ladislav Nachmüllner z Prahy-Libně. Kniha obsahuje mimo jiné 80 receptur masných výrobků z roku 1915. Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba. ISBN 80-902391-7-X, vydání v tomto souboru 1., 2000. Ukázka z knihy (RTF) Kniha ve velmi dobrém stavu.
Nejnovější česká kniha zabývající se masem. Formát 17 × 24 cm, 328 stran, mnoho fotografií a obrázků, pevná šitá vazba. 1. vydání, 2014, VFU Brno. ISBN 978-80-7305-673-5 Kniha je ve výborném stavu.
Formát 18 × 25 cm, 164 stran, 51 obrázků, pevná vazba. 1. vydání, 1953, SZN Praha. Přebal poškozený. Kniha ve velmi dobrém stavu, kompletní, nepodtrhaná, vazba drží.
pro řezníky, uzenáře, obchodníky dobytkem, společenstva, ohledatele zvířat a masa, kuchaře, hostinské živnosti, potravní zřízence, úřady, odborné školy, knihovny, zemědělce, domácnosti a pod. formát 19 × 25 cm, 480 stran, 68 obrázků, originální pevná vazba. 1. vydání, 1939, Praha. Mírně poškozený střed zadní předsádky, vazba drží.
Dnes již nedostupná „bible“ řeznicko-uzenářského řemesla, zpracovaná kolektivem 22 autorů pod vedením Doc. MVDr. Ladislava Steinhausera, CSc. Formát A5, pevná šitá vazba, 664 stran, množství obrázků a tabulek. 1. vydání, LAST Brno 1995, ISBN 80-900260-4-4. Kniha je nová a nečtená, má pouze místy světlem nažloutlé desky.
Formát A5, brožovaná vazba, 532 stran. 1. vydání, 1955, Ministerstvo potravinářského průmyslu Praha. Používaná kniha, ve hřbetu slepovaná, kompletní, zachovalá. Obálka zaprášená. Na s. 65–67 je text podtrhaný (viz sken).
Formát A5, šroubovací vazba. Vydal Masný průmysl, generální ředitelství Praha Originální soubor 199 norem masných výrobků používaných v Masném průmyslu ČSR od roku 1977. Nedostupný unikát. Československé masné výrobky – originální normy – původní receptury.