Vyhledávaná, leč těžko sehnatelná klasika od známého autora. Od tlačenek a jaternic, přes paštiky, párky a salámy až k šunkám. Formát A5, 122 stran, obrazová příloha, pevná vazba. 1. vydání. LAST Brno, 1991, ISBN 80-900260-1-X Kniha je ve výborném stavu.
Formát A5, 139 stran, 7 obrázků, 14 tabulek, brožovaná vazba 1. vydání, 1998, ČZU Praha Kniha je ve výborném stavu.
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 459 původních receptur, používaných v masném průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům českého uzenářského umění. Formát A5, 528 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-56-5, Vydání 7. rozšířené, 2018. KNIHA JAKO NOVÁ,...
Formát A5, brožovaná vazba, 532 stran. 1. vydání, 1955, Ministerstvo potravinářského průmyslu Praha. Používaná kniha, ve hřbetu slepovaná, kompletní, zachovalá. Obálka zaprášená. Na s. 65–67 je text podtrhaný (viz sken).
Formát A5, 136 stran, 100 obrázků, 14 tabulek, měkká vazba. 1. vydání, 1959, Práce Praha Kniha ve výborném stavu, na několika stranách skvrnky. Blok kompletní, vazba drží.
formát 210 × 150 mm, 80 stran, brožovaná vazba 1. vydání, 1969, Státní zemědělské nakladatelství v Praze mnoho obrázků, seznamy absolventů školy velmi dobrý stav, v předsádce je zapíchnutý výroční odznak školy
30 × 21 cm, 56 stran, fotografie, schémata dělení 1. vydání, cca 1988, brožovaná vazba vydal Výzkumný ústav masného průmyslu v Brně ve spolupráci s Generálním ředitelstvím masného průmyslu Praha Zachovalý, kompletní, prostřední dvojlist uvolněn z vazby. Desky mírně zašpiněny.
Termíny "Praganda" a "rychlosůl" zná každý uzenář. Ne každý však ví, že je vymyslel pan Ladislav Nachmüllner z Prahy-Libně. Kniha obsahuje mimo jiné 80 receptur masných výrobků z roku 1915. Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba. ISBN 80-902391-7-X, vydání v tomto souboru 1., 2000. Ukázka z knihy (RTF) Kniha ve velmi dobrém stavu.
Historie řeznicko-uzenářského řemesla v Čechách a na Moravě od středověku po současnost. Formát 20 × 30 cm, pevná šitá vazba, 450 stran, množství fotografií. 1. vydání, ČSZM Praha a VFU Brno 2010, ISBN 978-80-7305-105-1. Čtená kniha ve velmi dobrém stavu.
Slovensky. Formát A5, 416 stran, 47 tabulek, obrázky, schémata, pevná šitá vazba. 1. vydání, 1969, Lihovary a konzervárny Bratislava. Kniha ve výborném stavu. Obsah viz poslední dva obrázky.
Populárně naučná publikace dlouholetých pedagogů Střední průmyslové školy technologie masa vysvětluje problematiku jatečnictví, bourání masa, solení a nakládání masa a masné výroby včetně domácí zabijačky. Formát 165 × 235 mm, 184 stran, mnoho obrázků a tabulek, pevná vazba 1. vydání, 2007, Profi Press Praha Kniha ve výborném stavu.
Formát A5, 56 stran, fotografie, tabulky, brožura. 1. vydání, 1973, GŘ MP Praha.