Nejlepší příručka bourání a dělení telecího masa v češtině. Formát A5, 54 stran, 13 schémat a obrázků, tabulky. Brožovaná vazba V3, 1. vydání z roku 1948. Používaná zachovaná kniha. Přední strana vyšisovaná od slunce. Vazba v pořádku.
Vyhledávaná, leč těžko sehnatelná klasika od známého autora. Od tlačenek a jaternic, přes paštiky, párky a salámy až k šunkám. Formát A5, 122 stran, obrazová příloha, pevná vazba. 1. vydání. LAST Brno, 1991, ISBN 80-900260-1-X Kniha je ve výborném stavu.
Formát A5, 139 stran, 7 obrázků, 14 tabulek, brožovaná vazba 1. vydání, 1998, ČZU Praha Kniha je ve výborném stavu.
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 459 původních receptur, používaných v masném průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům českého uzenářského umění. Formát A5, 528 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-56-5, Vydání 7. rozšířené, 2018. KNIHA JAKO NOVÁ,...
Nejnovější česká kniha zabývající se masem. Formát 17 × 24 cm, 328 stran, mnoho fotografií a obrázků, pevná šitá vazba. 1. vydání, 2014, VFU Brno. ISBN 978-80-7305-673-5 Kniha je ve výborném stavu.
Dnes již nedostupná „bible“ řeznicko-uzenářského řemesla, zpracovaná kolektivem 22 autorů pod vedením Doc. MVDr. Ladislava Steinhausera, CSc. Formát A5, pevná šitá vazba, 664 stran, množství obrázků a tabulek. 1. vydání, LAST Brno 1995, ISBN 80-900260-4-4. Kniha je nová a nečtená, má pouze místy světlem nažloutlé desky.
Formát A5, brožovaná vazba, 532 stran. 1. vydání, 1955, Ministerstvo potravinářského průmyslu Praha. Používaná kniha, ve hřbetu slepovaná, kompletní, zachovalá. Obálka zaprášená. Na s. 65–67 je text podtrhaný (viz sken).
Formát 12 × 17 cm, 112 stran, pevná šitá vazba. 1. vydání, 2008, Epocha Praha. Ilustrace Miroslav Martenek. Kniha ve výborném stavu.
Formát A5, 136 stran, 100 obrázků, 14 tabulek, měkká vazba. 1. vydání, 1959, Práce Praha Kniha ve výborném stavu, na několika stranách skvrnky. Blok kompletní, vazba drží.
Formát A5, 208 stran, pevná šitá vazba 1. vydání, 2005, Agral-Praha Kniha ve výborném stavu
Unikátní samizdatové vydání ze 70. let 20. stol. zpracované podle 2. poválečného vydání. Formát A5, 136 stran, pevná vazba. Plátěné desky lokálně vyšisované, blok ve výborném stavu. Raritní tisk.
30 × 21 cm, 56 stran, fotografie, schémata dělení 1. vydání, cca 1988, brožovaná vazba vydal Výzkumný ústav masného průmyslu v Brně ve spolupráci s Generálním ředitelstvím masného průmyslu Praha Zachovalý, kompletní, prostřední dvojlist uvolněn z vazby. Desky mírně zašpiněny.
Termíny "Praganda" a "rychlosůl" zná každý uzenář. Ne každý však ví, že je vymyslel pan Ladislav Nachmüllner z Prahy-Libně. Kniha obsahuje mimo jiné 80 receptur masných výrobků z roku 1915. Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba. ISBN 80-902391-7-X, vydání v tomto souboru 1., 2000. Ukázka z knihy (RTF) Kniha ve velmi dobrém stavu.
Kniha obsahuje původní československé normy masných výrobků, které byly používány nejen na Slovensku. Vítejte v časech, kdy se masné výrobky vyráběly opravdu z masa. Formát A5, 232 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách. ISBN 80-86659-05-4, 1. vydání, 2003. Obsah knihy (RTF), Jmenný rejstřík (RTF) KNIHA JAKO NOVÁ, VE SBÍRKOVÉM STAVU.
Historie řeznicko-uzenářského řemesla v Čechách a na Moravě od středověku po současnost. Formát 20 × 30 cm, pevná šitá vazba, 450 stran, množství fotografií. 1. vydání, ČSZM Praha a VFU Brno 2010, ISBN 978-80-7305-105-1. Čtená kniha ve velmi dobrém stavu.
Slovensky. Formát A5, 416 stran, 47 tabulek, obrázky, schémata, pevná šitá vazba. 1. vydání, 1969, Lihovary a konzervárny Bratislava. Kniha ve výborném stavu. Obsah viz poslední dva obrázky.
Výborná příručka popisující veškeré činnosti před, během a po zabijačce. Obsahuje množství receptů. Kniha je ve slovenštině. 130 × 205 mm, 180 stran, 37 obrázků, brožovaná vazba. 1. slovenské vydání, 1965, vydalo SVPL v Bratislavě. Kniha ve velmi dobrém stavu.