Již použité
Formát A5, 136 stran, 100 obrázků, 14 tabulek, měkká vazba.
1. vydání, 1959, Práce Praha
Kniha ve výborném stavu, na několika stranách skvrnky. Blok kompletní, vazba drží.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Kniha obsahuje odborný výklad, jak zavařovat maso a masné výrobky do plechovek a sklenic v domácnosti – maso ze zabijaček, honů, přebytky drůbeže atd.
V knize jsou návody, jak připravit maso a výrobky do konzerv i jak z konzervovaného masa připravit chutná jídla.
Kniha popisuje přípravu plechovek a sklenic před zavařováním, jejich plnění, tepelné opracování ve vodě a v troubě i ošetření po záhřevu. Samostatná kapitola je věnována vadám a kažení konzerv.
Důkladně jsou popsány jednotlivé typy uzavíracích strojů, používaných v domácnostech, údržba zavíraček a jejich seřizování (seřízení spodního tlaku, první a druhé rolny).
Vše je doprovázeno názornými fotografiemi a obrázky.
Obsah viz poslední dva obrázky.