BALAŠTÍK JAROSLAV: KONZERVUJEME MASO V DOMÁCNOSTI

Již použité

Formát A5, 136 stran, 100 obrázků, 14 tabulek, měkká vazba.

1. vydání, 1959, Práce Praha

Kniha ve výborném stavu, na několika stranách skvrnky. Blok kompletní, vazba drží.

Více informací

Hmotnost: 0,40 kg

800 Kč

Více informací

Kniha obsahuje odborný výklad, jak zavařovat maso a masné výrobky do plechovek a sklenic v domácnosti – maso ze zabijaček, honů, přebytky drůbeže atd.

V knize jsou návody, jak připravit maso a výrobky do konzerv i jak z konzervovaného masa připravit chutná jídla.

Kniha popisuje přípravu plechovek a sklenic před zavařováním, jejich plnění, tepelné opracování ve vodě a v troubě i ošetření po záhřevu. Samostatná kapitola je věnována vadám a kažení konzerv.

Důkladně jsou popsány jednotlivé typy uzavíracích strojů, používaných v domácnostech, údržba zavíraček a jejich seřizování (seřízení spodního tlaku, první a druhé rolny).

Vše je doprovázeno názornými fotografiemi a obrázky.

Obsah viz poslední dva obrázky.