MVDr. JOSEF RADOŠ: ŘEZNÍCI A UZENÁŘI VE SVĚTLE VĚKŮ Zobrazit větší

RADOŠ JOSEF: ŘEZNÍCI A UZENÁŘI VE SVĚTLE VĚKŮ

Již použité

Formát A5, 224 stran, množství obrázků, pevná vazba.

1. vydání, 2006, Nakladatelství AGRAL-Praha, ISBN 80-239-5954-9

Kniha ve výborném stavu.

Více informací

Hmotnost: 0,55 kg

600 Kč

Více informací

Obsah:

 

Předmluva

Úvod

Byli řezníci přední řemeslo v městě a řemeslo mocné

Ještě k chrámu a klášteru svatého Jakuba Většího

Naše řemeslo v Praze před více než 100 lety

Ústřední jatky v Praze – Holešovicích

Řeznické a uzenářské praktiky v 1. polovině 20. století

Maso jako zboží v historickém pojetí

Obchod s dobytkem a masem za války

Podrobněji o obchodu s dobytkem

Masné pokladny

Poválečné ideály o řízení obchodu s dobytkem a masem

Názory na jateční poplatky z obecních jatek v období 1. republiky a bezprostředně po válce

Názory na družstevnictví v oboru obchodu s dobytkem v období 1. republiky a bezprostředně po válce

Touha po cenové stabilizaci v poválečném období

Řezníci a uzenáři po 2. světové válce a v období administrativně-direktivního řízení národního hospodářství

Situace v oboru zpracování masa po roce 1989

Samosprávná organizace řezníků a uzenářů v období svobodného podnikání

Tisková periodika řezníků a uzenářů

Střední odborné školství pro řezníky a uzenáře

Z historie nejen veterinární medicíny

Význam masa ve výživě člověka

Netradičně o šunkách

Z historie chicagských jatek

Prezentace zpracovatelů masa