Již použité
Formát A5, 224 stran, množství obrázků, pevná vazba.
1. vydání, 2006, Nakladatelství AGRAL-Praha, ISBN 80-239-5954-9
Kniha ve výborném stavu.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Obsah:
Předmluva
Úvod
Byli řezníci přední řemeslo v městě a řemeslo mocné
Ještě k chrámu a klášteru svatého Jakuba Většího
Naše řemeslo v Praze před více než 100 lety
Ústřední jatky v Praze – Holešovicích
Řeznické a uzenářské praktiky v 1. polovině 20. století
Maso jako zboží v historickém pojetí
Obchod s dobytkem a masem za války
Podrobněji o obchodu s dobytkem
Masné pokladny
Poválečné ideály o řízení obchodu s dobytkem a masem
Názory na jateční poplatky z obecních jatek v období 1. republiky a bezprostředně po válce
Názory na družstevnictví v oboru obchodu s dobytkem v období 1. republiky a bezprostředně po válce
Touha po cenové stabilizaci v poválečném období
Řezníci a uzenáři po 2. světové válce a v období administrativně-direktivního řízení národního hospodářství
Situace v oboru zpracování masa po roce 1989
Samosprávná organizace řezníků a uzenářů v období svobodného podnikání
Tisková periodika řezníků a uzenářů
Střední odborné školství pro řezníky a uzenáře
Z historie nejen veterinární medicíny
Význam masa ve výživě člověka
Netradičně o šunkách
Z historie chicagských jatek
Prezentace zpracovatelů masa