Již použité
Nejnovější česká kniha zabývající se masem.
Formát 17 × 24 cm, 328 stran, mnoho fotografií a obrázků, pevná šitá vazba.
1. vydání, 2014, VFU Brno.
ISBN 978-80-7305-673-5
Kniha je ve výborném stavu.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
MASO JAKO POTRAVINA – PRODUKCE, SLOŽENÍ A VLASTNOSTI MASA
Monografie Maso jako potravina je rozdělena do čtyř kapitol:
• produkce a spotřeba masa
• složení, struktura, biochernické procesy
• mikrobiologie masa
• parazitologie masa
Autory knihy jsou odborníci z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, Výzkumného ústavu veterinárního lékařství v Brně i ze zpracovatelského průmyslu. Při psaní jednotlivých kapitol sledovali tvůrci společný cíl – zprostředkovat čtenářům aktuální poznatky o produkci, složení i vlastnostech masa.
Podrobně je analyzována současná produkce vepřového, hovězího i drůbežího masa ve světě, Evropě i ČR. Kapitola 1 se rovněž zabývá zdravotními aspekty konzumace masa, samostatně je popsána souvislost mezi konzumací masa a kardiovaskulárními chorobami i rakovinným onemocněním.
V kapitole 2 je mimo jiné popsán aktuální pohled na biochemické procesy v mase, známé pod pojmem zrání masa.
Mikrobiologie masa pojednává o mikroflóře vyvolávající kažení masa, i o bakteriích a virech jako původcích alimentárních onemocnění člověka.
Kapitola Parazitologie masa popisuje druhy cizopasných organismů významných z pohledu bezpečnosti potravin.
Obsah ke stažení níže.