KAMENÍK JOSEF A KOL.: MASO JAKO POTRAVINA

Již použité

Nejnovější česká kniha zabývající se masem.

Formát 17 × 24 cm, 328 stran, mnoho fotografií a obrázků, pevná šitá vazba.

1. vydání, 2014, VFU Brno.

ISBN 978-80-7305-673-5

Kniha je ve výborném stavu.

Více informací

Hmotnost: 1,20 kg

Upozornění: poslední kus skladem!

700 Kč

Více informací

MASO JAKO POTRAVINA – PRODUKCE, SLOŽENÍ A VLASTNOSTI MASA

Monografie Maso jako potravina je rozdělena do čtyř kapitol:

• produkce a spotřeba masa

• složení, struktura, biochernické procesy

• mikrobiologie masa

• parazitologie masa

Autory knihy jsou odborníci z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, Výzkumného ústavu veterinárního lékařství v Brně i ze zpracovatelského průmyslu. Při psaní jednotlivých kapitol sledovali tvůrci společný cíl – zprostředkovat čtenářům aktuální poznatky o produkci, složení i vlastnostech masa.

Podrobně je analyzována současná produkce vepřového, hovězího i drůbežího masa ve světě, Evropě i ČR. Kapitola 1 se rovněž zabývá zdravotními aspekty konzumace masa, samostatně je popsána souvislost mezi konzumací masa a kardiovaskulárními chorobami i rakovinným onemocněním.

V kapitole 2 je mimo jiné popsán aktuální pohled na biochemické procesy v mase, známé pod pojmem zrání masa.

Mikrobiologie masa pojednává o mikroflóře vyvolávající kažení masa, i o bakteriích a virech jako původcích alimentárních onemocnění člověka.

Kapitola Parazitologie masa popisuje druhy cizopasných organismů významných z pohledu bezpečnosti potravin.

 

Obsah ke stažení níže.

Ke stažení