1. vydání je vyprodané. 2. vydání bude na skladě po 15. únoru. Předběžné objednávky posílejte e-mailem na adresu: objednavky@ossis.cz Jakmile knížka vyjde, budu Vás informovat a objednáte si ji v e-shopu.
Nové doplněné vydání se jmenuje ČESKOSLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY.
Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba. ISBN 978-80-86659-42-8, 4. vydání, 2014. Obsah knihy (DOC)
Soubor 192 receptů masných výrobků poprvé vydaný v roce 1910. Každý návod uvádí přesné dávkování surovin a přísad i podrobný výrobní postup včetně tepelného opracování (uzení, vaření). Formát A5, 128 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-52-7, 2. vydání, 2017.
Kniha z počátku 20. století uvádí 115 receptur masných výrobků vyráběných v Čechách i na Moravě, doplněných detailními pracovními postupy včetně způsobů tepelného opracování. Formát A5, 176 stran, pevná šitá vazba.ISBN 978-80-86659-51-0, 3. vydání, 2016. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Formát A5, 272 stran, 89 fotografií. Matný křídový papír, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-64-0, 1. vydání, 2020.
Soubor dvou knih Josefa Tašla (1897–1967), řezníka a uzenáře z Veselí nad Moravou a odborného učitele živnostenských škol pokračovacích ve Zlíně a v Uherském Hradišti. Formát A5, 180 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-58-9, 3. vydání obou knih, 2019.
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5, 168 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-44-2, 2. vydání, 2014. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.ISBN 978-80-86659-47-3, 2. vydání, 2015. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi. Každý návod obsahuje vše od dávkování surovin a přísad až po uzení či vaření. Formát A5, 104 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-61-9, 2. vydání, 2020.
Formát A5, 208 stran, pevná šitá vazba 1. vydání, 2005, Agral-Praha Kniha ve výborném stavu
Formát A5, 136 stran, 100 obrázků, 14 tabulek, měkká vazba. 1. vydání, 1959, Práce Praha Kniha ve výborném stavu
Formát 12 × 17 cm, 112 stran, pevná šitá vazba. 1. vydání, 2008, Epocha Praha. Ilustrace Miroslav Martenek. Kniha ve výborném stavu, s věnováním.
První monografie sochaře Jana Vítězslava Duška (1891–1966). Obsahuje životopis, sochařovy vzpomínky, popis a fotografie Duškových děl, soupis duškovské literatury. Formát A4, 400 stran, 724 fotografií, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-48-0, 1. vydání, 2016. Obsah, díla v plenéru.
Kniha z počátku 20. století uvádí 115 receptur masných výrobků vyráběných v Čechách i na Moravě, doplněných detailními pracovními postupy včetně způsobů tepelného opracování. Formát A5, 176 stran, pevná šitá vazba.ISBN 978-80-86659-51-0, 3. vydání, 2016. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.ISBN 978-80-86659-47-3, 2. vydání, 2015. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní postup a způsob tepelného opracování (uzení, vaření...). Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-46-6, 2. vydání, 2015. Obsah.
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5, 168 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-44-2, 2. vydání, 2014. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba. ISBN 978-80-86659-42-8, 4. vydání, 2014. Obsah knihy (DOC)
Normy pro jatečné opracování a bourání masa skotu a telat, prasat, skopového a kozího bravu a koní. Formát A5, 98 stran, brožovaná vazba. 1. vydání, 1997. Obsah knihy (RTF)
Německý slovník pro obor technologie masa. Formát A5, 224 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách. ISBN 978-80-86659-14-5, 1. vydání, 2009. Obsah knihy (PDF 16 kB)