Normy masných výrobků. Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění. Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba. ISBN...
Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba. ISBN 978-80-86659-57-2, 5. vydání, 2018.
Soubor 192 receptů masných výrobků poprvé vydaný v roce 1910. Každý návod uvádí přesné dávkování surovin a přísad i podrobný výrobní postup včetně tepelného opracování (uzení, vaření). Formát A5, 128 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-52-7, 2. vydání, 2017.
Kniha z počátku 20. století uvádí 115 receptur masných výrobků vyráběných v Čechách i na Moravě, doplněných detailními pracovními postupy včetně způsobů tepelného opracování. Formát A5, 176 stran, pevná šitá vazba.ISBN 978-80-86659-51-0, 3. vydání, 2016. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Formát A5, 272 stran, 89 fotografií. Matný křídový papír, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-64-0, 1. vydání, 2020.
Soubor dvou knih Josefa Tašla (1897–1967), řezníka a uzenáře z Veselí nad Moravou a odborného učitele živnostenských škol pokračovacích ve Zlíně a v Uherském Hradišti. Formát A5, 180 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-58-9, 3. vydání obou knih, 2019.
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5, 168 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-44-2, 2. vydání, 2014. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.ISBN 978-80-86659-47-3, 2. vydání, 2015. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi. Každý návod obsahuje vše od dávkování surovin a přísad až po uzení či vaření. Formát A5, 104 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-61-9, 2. vydání, 2020.
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do nynějška. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby označování výsekových mas, třídění výrobních mas i drobů a typy veterinárních razítek od 50. let do současnosti. Formát A5, 200 stran, pevná šitá vazba. ISBN...
Vyhledávaná, leč těžko sehnatelná klasika od známého autora. Od tlačenek a jaternic, přes paštiky, párky a salámy až k šunkám. Formát A5, 122 stran, obrazová příloha, pevná vazba. 1. vydání. LAST Brno, 1991, ISBN 80-900260-1-X Kniha je ve výborném stavu.
Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní postup a způsob tepelného opracování (uzení, vaření...). Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-46-6, 2. vydání, 2015. Obsah.
Bez počítání se řezník ani uzenář neobejdou. Ale nemějte strach, pro přepočty norem vystačíte s procenty a trojčlenkou. Formát A5, 100 stran, brožovaná vazba. ISBN 978-80-86659-53-4, 2. upravené vydání, 2017.
Kniha obsahuje původní československé normy masných výrobků, které byly používány nejen na Slovensku. Vítejte v časech, kdy se masné výrobky vyráběly opravdu z masa. Formát A5, 232 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách. ISBN 80-86659-05-4, 1. vydání, 2003. Obsah knihy (RTF), Jmenný rejstřík (RTF) KNIHA JAKO NOVÁ, VE SBÍRKOVÉM STAVU.
Formát A5, 232 stran, 222 fotografií, 200 druhů hub. Matný křídový papír, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-65-7, 1. vydání, 2020.
Formát A5, 300 stran, 75 fotografií. Matný křídový papír, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-69-5, 1. vydání, 2024. VYŠLO 16. KVĚTNA
Normy pro jatečné opracování a bourání masa skotu a telat, prasat, skopového a kozího bravu a koní. Formát A5, 98 stran, brožovaná vazba. 1. vydání, 1997. Obsah knihy (RTF)
Technologie pro dvouletý učební obor Potravinářská výroba se zaměřením pro masnou výrobu. Nová nečtená kniha. Formát A5, 208 stran, 25 obrázků, 6 tabulek. Vydal Masný průmysl – koncern Praha – generální ředitelství v roce 1985.
Německý slovník pro obor technologie masa. Formát A5, 224 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách. ISBN 978-80-86659-14-5, 1. vydání, 2009. Obsah knihy (PDF 16 kB)
Učebnice anatomie pro 1. a 2. ročník SOU oboru řezník a uzenář. Formát A5, 150 stran, 100 obrázků, 9 tabulek, měkká vazba. 2. vydání, 1982, SNTL – Nakladatelství technické literatury Praha Použité učebnice, kompletní, desky nesou stopy provozu.
Formát A5, 192 stran, 34 obrázků, 4 tabulky, brožovaná vazba1. vydání, 1991, Zemědělské nakladatelství BRÁZDA Používaná kniha ve velmi dobrém stavu. Blok kompletní, vazba drží, texty nepodtrhané.