Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Formát A5, 160 stran, brožovaná vazba. ISBN 978-80-86659-57-2, 5. vydání, 2018.
Kniha z počátku 20. století uvádí 115 receptur masných výrobků vyráběných v Čechách i na Moravě, doplněných detailními pracovními postupy včetně způsobů tepelného opracování. Formát A5, 176 stran, pevná šitá vazba.ISBN 978-80-86659-51-0, 3. vydání, 2016. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Formát A5, 272 stran, 89 fotografií. Matný křídový papír, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-64-0, 1. vydání, 2020.
Soubor dvou knih Josefa Tašla (1897–1967), řezníka a uzenáře z Veselí nad Moravou a odborného učitele živnostenských škol pokračovacích ve Zlíně a v Uherském Hradišti. Formát A5, 180 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-58-9, 3. vydání obou knih, 2019.
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5, 168 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-44-2, 2. vydání, 2014. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.ISBN 978-80-86659-47-3, 2. vydání, 2015. Obsah, abecední rejstřík, jmenný rejstřík.
768 receptur, 860 stran. Formát A5, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-70-1 3. rozšířené vydání, 2025. Knihu doporučují Jiří Ducháček Duchoň a mistr Málek. Vyšlo 6. února.
Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi. Každý návod obsahuje vše od dávkování surovin a přísad až po uzení či vaření. Formát A5, 104 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-61-9, 2. vydání, 2020.
Formát A5, 28 stran, měkká lepená vazba. ISBN 978-80-86659-74-9 2. vydání, 2025. VYŠLO 9. 4.
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do nynějška. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby označování výsekových mas, třídění výrobních mas i drobů a typy veterinárních razítek od 50. let do současnosti. Formát A5, 200 stran, pevná šitá vazba. ISBN...
Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní postup a způsob tepelného opracování (uzení, vaření...). Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-46-6, 2. vydání, 2015. Obsah.
Vyhledávaná, leč těžko sehnatelná klasika od známého autora. Od tlačenek a jaternic, přes paštiky, párky a salámy až k šunkám. Formát A5, 122 stran, obrazová příloha, pevná vazba. 1. vydání. LAST Brno, 1991, ISBN 80-900260-1-X Kniha je ve výborném stavu.
Bez počítání se řezník ani uzenář neobejdou. Ale nemějte strach, pro přepočty norem vystačíte s procenty a trojčlenkou. Formát A5, 100 stran, brožovaná vazba. ISBN 978-80-86659-53-4, 2. upravené vydání, 2017.
Formát A5, 232 stran, 222 fotografií, 200 druhů hub. Matný křídový papír, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-65-7, 1. vydání, 2020.
Soubor 192 receptů masných výrobků poprvé vydaný v roce 1910. Každý návod uvádí přesné dávkování surovin a přísad i podrobný výrobní postup. Formát A5, 128 stran, brožovaná vazba. ISBN 978-80-86659-71-8, 3. vydání, 2025. VYŠLO 21. KVĚTNA
Formát A5, 300 stran, 75 fotografií. Matný křídový papír, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-69-5, 1. vydání, 2024. VYŠLO 16. KVĚTNA
Technologie pro dvouletý učební obor Potravinářská výroba se zaměřením pro masnou výrobu. Nová nečtená kniha. Formát A5, 208 stran, 25 obrázků, 6 tabulek. Vydal Masný průmysl – koncern Praha – generální ředitelství v roce 1985.
Normy pro jatečné opracování a bourání masa skotu a telat, prasat, skopového a kozího bravu a koní. Formát A5, 98 stran, brožovaná vazba. 1. vydání, 1997. Obsah knihy (RTF)
Německý slovník pro obor technologie masa. Formát A5, 224 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách. ISBN 978-80-86659-14-5, 1. vydání, 2009. Obsah knihy (PDF 16 kB)
Formát A5, 192 stran, pevná šitá vazba. ISBN 978-80-86659-73-2, vydání v tomto souboru první, 2025. VYŠLO 26. BŘEZNA
Formát A5, 192 stran, 34 obrázků, 4 tabulky, brožovaná vazba1. vydání, 1991, Zemědělské nakladatelství BRÁZDA Používaná kniha ve velmi dobrém stavu. Blok kompletní, vazba drží, texty nepodtrhané.