SMOLKA KAREL: NĚMECKO-ČESKÝ A ČESKO-NĚMECKÝ SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU

Nový produkt

Německý slovník pro obor technologie masa.

Formát A5, 224 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách.
ISBN 978-80-86659-14-5, 1. vydání, 2009. Obsah knihy (PDF 16 kB)

Více informací

Hmotnost: 0,34 kg

290 Kč

Více informací

Specializovaný slovník zaměřený na technologii zpracování masa a související gastronomickou problematiku. Autor Mgr. Karel Smolka rozdělil slovník na dva oddíly:

lexikální, obsahující přes 4 tisíce odborných výrazů v každé části (německo-české, česko-německé) a mapující odbornou terminologii zejména v Německu a Rakousku, ovšem i s poukazem na regionální zvláštnosti a výrazy typické pro švýcarskou německy mluvící oblast, a

přílohový, jehož textová část zahrnuje seznam látek s E číslem povolených v ČR, masné výrobky v německé oblasti, uzenářské výrobky v německy mluvících zemích (abecední seznam), hotová masová jídla (gastronomie), dělení jatečných zvířat, drůbeže a zvěřiny, obchodní dělení masa i etiketování masa v EU. Obrazová část přílohového oddílu na 53 stranách předvádí dělení masa (hovězího, telecího, vepřového, skopového, jehněčího, koňského, kuřecího, krůtího, králičího i zvěřiny) v Německu a Rakousku.

Slovník je vhodný pro pracovníky v oboru výroby a zpracování masa a masných výrobků, je určen pro řezníky a uzenáře, veterináře, zemědělské odborníky, kuchaře, prodejce, nákupčí a pracovníky obchodních sítí, zprostředkovatele, celníky, studenty a učně, pracovníky státní správy a pod.

Ke stažení