KUBELKA JOSEF: ODBORNÁ PŘÍRUČKA PRO UZENÁŘE

Nový produkt

Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi. Každý návod obsahuje vše od dávkování surovin a přísad až po uzení či vaření.

Formát A5, 104 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-61-9, 2. vydání, 2020.

Více informací

Hmotnost: 0,35 kg

324 Kč

Více informací

Odborná příručka pro uzenáře Josefa Kubelky vyšla poprvé v Praze v roce 1935. Originální práce sepsaná praktikem podrobně popisuje výrobu tehdejšího běžného uze­nář­ského sortimentu v celém rozsahu od vařené výroby přes párky, klobásy, paštiky a speciality až po tr­van­livé salámy. Obsáhle se věnuje výrobě mozai­ko­vých sa­­lámů, které za první republiky bývaly ozdobou vý­kladních skříní zručných uzenářů, avšak většina au­to­rů odborných uzenářských knih je pro značnou výrobní náročnost opo­mí­jela. Poznejte československé meziválečné masné výrobky.

Dole si můžete stáhnout kompletní obsah.

Ke stažení