Nový produkt
Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní postup a způsob tepelného opracování (uzení, vaření...).
Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-46-6, 2. vydání, 2015. Obsah.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Kniha, poprvé vydaná v roce 1931, obsahuje především množství originálních návodů na výrobu uzenářského zboží, vyráběného ve 20. letech 20. století v Praze i jinde po Čechách a Moravě. Z drobného zboží se autor kromě párků, poláků, klobás a opékáčků důkladně věnuje i taliánům. Seznámí vás s výrobou měkkých salámů, salámů játrových, vařeného zboží i čajovek a drážďanek. Neopomine salámy trvanlivé a jejich imitace, aspiky, saláty, ani konzervy a paštiky. Představí vám pražskou šunku tak, jak ji vyráběli přední uzenářští mistři. Kromě receptur pro masné výrobky předkládá František Danielka taktéž rady pro nákup jatečných zvířat, zjišťování jejich zdravotního stavu, poučení o kalkulaci a dani z masa.
První vydání této odborné publikace se nezachovalo ani v Národní knihovně ČR.