ŠEDIVÝ VÁCLAV: TECHNOLOGICKÉ VÝPOČTY PRO ŘEZNÍKY A UZENÁŘE

Nový produkt

Bez počítání se řezník ani uzenář neobejdou. Ale nemějte strach, pro přepočty norem vystačíte s procenty a trojčlenkou.

Formát A5, 100 stran, brožovaná vazba.
ISBN 978-80-86659-53-4, 2. upravené vydání, 2017.

Více informací

Hmotnost: 0,23 kg

196 Kč

Více informací

Učebnice je určena studentům střed­ních škol oboru řezník-uzenář a technologie masa, frekventantům re­kva­lifi­kač­­ních kursů i začínajícím podnikatelům. Je vhodná i pro zájemce o domácí produkci masných výrobků, kteří si neví rady s přepočty receptur a návodů.

Cílem knihy je naučit čte­ná­ře pracovat s výtěžnostními normami pro jateční a bou­rá­renskou výro­bu, se spotřebními normami v masné výrobě a před­vést varianty vý­počtů, používaných při solení a nakládá­ní masa. Praktické výpočty jsou demonstrovány na normách a postupech, běžně používaných u všech skupin zpracovatelů masa, průmyslo­vými podniky počínaje a malými živnostenskými provozovnami konče. Znač­nou výhodou knihy je snadnost a jedno­du­chost použitých matematických postupů a operací. Vedle řešených příkladů naleznete v učebnici též 180 cvičení s výsledky.