Nový produkt
Bez počítání se řezník ani uzenář neobejdou. Ale nemějte strach, pro přepočty norem vystačíte s procenty a trojčlenkou.
Formát A5, 100 stran, brožovaná vazba.
ISBN 978-80-86659-53-4, 2. upravené vydání, 2017.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Učebnice je určena studentům středních škol oboru řezník-uzenář a technologie masa, frekventantům rekvalifikačních kursů i začínajícím podnikatelům. Je vhodná i pro zájemce o domácí produkci masných výrobků, kteří si neví rady s přepočty receptur a návodů.
Cílem knihy je naučit čtenáře pracovat s výtěžnostními normami pro jateční a bourárenskou výrobu, se spotřebními normami v masné výrobě a předvést varianty výpočtů, používaných při solení a nakládání masa. Praktické výpočty jsou demonstrovány na normách a postupech, běžně používaných u všech skupin zpracovatelů masa, průmyslovými podniky počínaje a malými živnostenskými provozovnami konče. Značnou výhodou knihy je snadnost a jednoduchost použitých matematických postupů a operací. Vedle řešených příkladů naleznete v učebnici též 180 cvičení s výsledky.