Již použité
A5, 224 stran, 18 obrázků, pevná vazba.
1. vydání, 2009, Nakladatelství AGRAL Praha, ISBN 978-80-254-6074-0
Kniha jako nová.
S podpisem autora.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Obsah:
Předmluva
Vznik měst jako předpoklad rozvoje řemesel
Řemesla
Vznik cechů
Čeští řezníci po ustavení cechů v historickém kontextu
Historické vztahy mezi panovníky a českými řezníky
Řeznicko-uzenářské řemeslo v Praze před více než 100 lety
Rozvoj řeznického a uzenářského řemesla v Praze koncem 19. století
Řeznické a uzenářské praktiky v 1. polovině 20. století
Řezníci a uzenáři po 2. světové válce
Situace v oboru zpracování masa po roce 1989
Vyrovnání nedostatku masa dovozem bagounů
Obchod s dobytkem
Ústřední jatky v Praze-Holešovicích
Masné pokladny
Kamenný svědek uzenářské minulosti
Jakost výrobků z masa dříve a nyní
Detailní prodej masných výrobků předpokládá svědomitost a zájem
Maso a reklama
Dlouhá cesta šunek naší civilizací
Co víme o historii taliánů
O původu, výrobě a náhradě uherského salámu
Střední odborné školství v řeznicko-uzenářském oboru
Historie řeznicko-uzenářských tiskových periodik
Samosprávná organizace řezníků a uzenářů v období svobodného podnikání
Správná výrobní a obchodní praxe jako ochrana spotřebitele
Prezentace zpracovatelů masa a dodavatelů zařízení, potřeb a služeb