STEINHAUSER LADISLAV: ZAPOMENUTÉ RECEPTURY MASNÝCH VÝROBKŮ

Již použité

Vyhledávaná, leč těžko sehnatelná klasika od známého autora. Od tlačenek a jaternic, přes paštiky, párky a salámy až k šunkám.

Formát A5, 122 stran, obrazová příloha, pevná vazba.

1. vydání. LAST Brno, 1991, ISBN 80-900260-1-X

Kniha je ve výborném stavu.

Více informací

Hmotnost: 0,26 kg

540 Kč

Více informací

Autor, doc. MVDr. Ladislav Steinhauser, CSc., sebral staré i novější uzenářské receptury, podle nichž lze výborné chutné masné výrobky vyrábět i dnes. Každá receptura obsahuje seznam surovin, přísad a obalů, a je doplněna podrobným popisem výrobního postupu. Výrobky jsou rozděleny do obvyklých skupin: tlačenky a aspiky (14 druhů), jaternice a jelítka (14 druhů), paštiky (12 druhů), salámy (19 druhů), drobné uzeniny (23 druhů), mozaikové výrobky (14 druhů), šunky a uzená masa (19 druhů) a různé speciality (18 druhů). Jednotlivé skupiny jsou uvedeny kapitolami z řeznicko-uzenářské historie, kniha končí slovníčkem řeznického slangu.

Ke stažení