Již použité
Vynikající kniha Jozefa Ďuríka Vám umožní proniknout do tajů domácí výroby masných výrobků od jaternic přes klobásy a salámy až po moravské uzené maso. Vyrábějte masné výrobky podle osvědčených receptů.
Formát A5, 160 stran, 48 obrázků, 1 tabulka, pevná vazba.
1. vydání, 1988, Vydavateľstvo OSVETA Martin.
Kniha ve výborném stavu.
Slovenský originál.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Kniha je slovensky, českou verzi nabízím také.
Z předmluvy:
Přiznám se, že k napsání této knížky mě nejvíc vyburcovaly uštěpačné poznámky lidí starší generace, kteří neustále tvrdí, že uzenářským výrobkům jsme kdysi mohli vykat, jak byly vynikající, kdežto dnes? Pracuji v tomto oboru více jak čtvrt století. Jde mi především o to, aby nezanikly mnohé, dnes už – možno říci – doslova historické postupy, rady a recepty, neboť by tak vznikla velká škoda.
Obsah:
Co je třeba znát o úpravě masa v domácnosti.
Jak zachází s masem domácí uzenář.
Jak postupovat při solení masa.
Uzení (včetně plánků na stavbu udírny).
Vařené výrobky (33 receptů).
Aspiky, huspeniny, saláty (15 receptů).
Speciality z jater (15 receptů).
Sekaná – fašírka (2 recepty).
Klobásy (38 receptů).
Trvanlivé salámy (16 receptů).
Nářezové a ozdobné salámy (21 recept).
Uzené maso (19 receptů).
Masové konzervy (29 receptů).
Rejstřík.