Již použité
Populárně naučná publikace dlouholetých pedagogů Střední průmyslové školy technologie masa vysvětluje problematiku jatečnictví, bourání masa, solení a nakládání masa a masné výroby včetně domácí zabijačky.
Formát 165 × 235 mm, 184 stran, mnoho obrázků a tabulek, pevná vazba
1. vydání, 2007, Profi Press Praha
Kniha ve výborném stavu.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Kompletní obsah knížky si můžete stáhnout dole.
Kniha je rozdělená do tří částí:
1. část se věnuje vlastnostem masa, jeho barvě, údržnosti a vaznosti. Popisuje porážení jatečných zvířat, bourání a vykosťování masa, tepelné opracování masných výrobků, zmrazování masa, solení masa a zařízení řemeslné dílny.
2. část je důkladným popisem domácí zabijačky včetně zpracování sádla a výroby mýdla.
3. část patří masné výrobě od A do Z. U jednotlivých skupin masných výrobků jsou uvedeny základní výrobky, jejich receptury pro 10 kg hotového výrobku a technologické postupy.