ALTERA JIŘÍ, ALTEROVÁ LIBUŠE: ZPRACOVÁNÍ MASA V KOSTCE ANEB NEJEN ZABIJAČKA

Již použité

Populárně naučná publikace dlouholetých pedagogů Střední průmyslové školy technologie masa vysvětluje problematiku jatečnictví, bourání masa, solení a nakládání masa a masné výroby včetně domácí zabijačky.

Formát 165 × 235 mm, 184 stran, mnoho obrázků a tabulek, pevná vazba

1. vydání, 2007, Profi Press Praha

Kniha ve výborném stavu.

Více informací

Hmotnost: 0,50 kg

Upozornění: poslední kus skladem!

620 Kč

Více informací

Kompletní obsah knížky si můžete stáhnout dole.

Kniha je rozdělená do tří částí:

1. část se věnuje vlastnostem masa, jeho barvě, údržnosti a vaznosti. Popisuje porážení jatečných zvířat, bourání a vykosťování masa, tepelné opracování masných výrobků, zmrazování masa, solení masa a zařízení řemeslné dílny.

2. část je důkladným popisem domácí zabijačky včetně zpracování sádla a výroby mýdla.

3. část patří masné výrobě od A do Z. U jednotlivých skupin masných výrobků jsou uvedeny základní výrobky, jejich receptury pro 10 kg hotového výrobku a technologické postupy.

Ke stažení