Již použité
Kniha obsahuje původní československé normy masných výrobků, které byly používány nejen na Slovensku. Vítejte v časech, kdy se masné výrobky vyráběly opravdu z masa.
Formát A5, 232 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách.
ISBN 80-86659-05-4, 1. vydání, 2003. Obsah knihy (RTF), Jmenný rejstřík (RTF)
KNIHA JAKO NOVÁ, VE SBÍRKOVÉM STAVU.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Publikace doplňuje knihu České masné výrobky. V knize naleznete 168 receptur (spotřebních norem) masných výrobků, tradičně vyráběných na Slovensku. Receptury vycházejí ze znění původních ČSN, ON a PN MP, technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků.
Výrobky jsou rozděleny do skupin dle zažitých uzenářských zvyklostí:
- drobné masné výrobky (16 druhů)
- měkké salámy (34)
- trvanlivé fermentované masné výrobky (22)
- speciální masné výrobky (20)
- vařené masné výrobky (11)
- trvanlivé tepelně opracované masné výrobky (19)
- konzervy (28)
- polokonzervy (18)
V každé receptuře je uvedeno dávkování základních surovin, přísad a obalů, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového masného výrobku. Normy jsou doplněny výrobními postupy, obsahují orientační informace o průběhu tepelného opracování či fermentace a sušení.
Vyhledávání receptur v knize kromě obsahu usnadňují abecední a jmenný rejstřík.
V závěru knihy naleznete matematické postupy, používané při přepočtech receptur na konkrétní vyráběné množství výrobku.