SPOTŘEBNÍ NORMY PRO MASNÉ VÝROBKY

Již použité

Formát A5, 320 stran, šitá vazba v pevných deskách.

3. vydání, 1998, Nakladatelství OSSIS Tábor, ISBN 80-902391-0-2

Kniha ve výborném stavu, nepoužívaná.

Více informací

Hmotnost: 0,80 kg

Upozornění: poslední kus skladem!

2 530 Kč

Více informací

Kniha obsahuje 197 receptur (norem – ČSN, ON, PN MP, THN) klasických českých uze­nář­ských výrob­ků, členěných do obvyklých sortimentních skupin:

 

  • drobné masné výrobky (26 druhů)
  • měkké salámy (31)
  • trvanlivé masné výrobky (28)
  • speciální masné výrobky (28)
  • vařené masné výrobky (32)
  • pečené masné výrobky (3)
  • ostatní masné výrobky (10)
  • konzervy (42)

 

V každé receptuře je uvedeno, z jakých surovin a přísad se vý­ro­bek míchá, jak jsou základní suroviny upraveny, do jakých obalů se dílo plní i jakou má mít výrobek hmotnost. Normy jsou doplně­ny výrobními postupy. Dávkování surovin a přísad je ro­zepsáno pro výrobu 100 kg hotového vychlazeného vý­rob­ku. Vyhledávání receptur v knize usnadňují abecední a jmenný rej­střík.

Součástí třetího vydání knihy je rozsáhlá část, věnovaná doda­va­tel­ským firmám, působícím v našem oboru. Na jejich receptu­rách (celkem 41 výrobek) si můžete utvořit vlastní představu o výhodnosti používání moderních přísad a o vlivu těchto aditiv na ekonomické zefektivnění výroby.

Ke stažení