STEINHAUSER LADISLAV A KOL.: HYGIENA A TECHNOLOGIE MASA

Nový produkt

Dnes již nedostupná „bible“ řeznicko-uzenářského řemesla, zpracovaná kolektivem 22 autorů pod vedením Doc. MVDr. Ladislava Steinhausera, CSc.

Formát A5, pevná šitá vazba, 664 stran, množství obrázků a tabulek.

1. vydání, LAST Brno 1995, ISBN 80-900260-4-4.

Nová nečtená kniha.

Více informací

Hmotnost: 1,53 kg

2 275 Kč

Více informací

Kniha je rozdělena do 3 částí (kompletní obsah si můžete stáhnout dole):


A) OBECNÁ HYGIENA MASA

- složení a vlastnosti masa;

- zdravotní aspekty konzumace masa;

- veterinární a hygienický dozor;

- hygienické požadavky na potravinářské závody;

- mikrobiologie masa;

- hygiena a sanitace provozů.


B) HYGIENA A TECHNOLOGIE MASA

- produkce jatečných zvířat;

- nákup jatečných zvířat;

- předporážkové ošetření zvířat;

- jatečné opracování prasat, skotu, ovcí, telat a koní;

- prohlídka jatečných zvířat a masa;

- vedlejší jatečné produkty;

- bourání masa;

- zrací procesy v mase;

- skladování a konzervace syrového masa;

- balení a expedice masa;

- posuzování kvality masa.


C) HYGIENA A TECHNOLOGIE MASNÝCH VÝROBKŮ

- suroviny a materiál pro masnou výrobu;

- přísady;

- obaly;

- solení masa;

- technologie výroby jednotlivých skupin masných výrobků:

-- uzeniny;

-- vařené masné výrobky;

-- pečené masné výrobky;

-- trvanlivé masné výrobky;

-- ostatní masné výrobky;

- výroba konzerv;

- těžení živočišných tuků;

- masné polotovary;

- balené masné výrobky;

- prodej masa a masných výrobků;

- posuzování jakosti masných výrobků.

Ke stažení