VELÍŠEK JAN A HAJŠLOVÁ JANA: CHEMIE POTRAVIN I + II

Nový produkt

3. vydání nejrozsáhlejší monografie Chemie potravin v českém jazyce.

Formát 24 × 17 cm. 620 + 644 stran. Měkká laminovaná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-15-2 (1. sv.), 978-80-86659-16-9 (2. sv.), 978-80-86659-17-6 (soubor), 3. rozšířené a přepracované vydání, 2009.
Obsah 1. dílu, Obsah 2. dílu, Rejstřík 1. dílu, Rejstřík 2. dílu.

CENA JE ZA OBA SVAZKY SOUBORU

Více informací

Hmotnost: 2,30 kg

700 Kč

Více informací

Chemie potravin je rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářské a biochemické technologie, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Na více než tisíci stranách textu, zahrnujícího takřka 2000 chemických vzorců, více než 500 reakčních schémat a 300 tabulek, přináší toto rozšířené a aktualizované třetí vydání nejnovější informace z moderní potravinářské chemie a dalších souvisejících oblastí potravinářských věd a příbuzných oborů.

Kniha poskytuje čtenáři přehled současných poznatků o chemickém složení potravinářských surovin, potravin a dalších přírodních produktů. Vedle rozsáhlého přehledu fyzikálně-chemických, chemických a biochemických vlastností a významných reakcí, které probíhají při skladování, kulinárním a technologickém zpracování potravin, je pozornost věnována také různým aspektům jejich chemické bezpečnosti.

Učebnice vychází ve dvou dílech, v jednotlivých kapitolách se zabývá aminokyselinami, peptidy a bílkovinami, tuky a jinými lipidy, sacharidy, vitaminy, minerálními látkami, pitnou vodou a vodou v potravinách, senzoricky aktivními sloučeninami, které ovlivňují vůni, chuť a barvu, dále jsou zahrnuty antinutriční a toxické složky potravin, přídatné (aditivní) a kontaminující látky, včetně technologických kontaminantů, a související potravinářská legislativa. Věříme, že tato publikace nalezne své čtenáře mezi studenty a učiteli vysokých a středních odborných škol zaměřených na potravinářství, mezi vědeckými pracovníky v potravinářském výzkumu a v příbuzných oborech, v kontrole potravin, ve výživě, stejně tak jako v technologické potravinářské praxi i mezi chemiky, kteří se zajímají o výskyt a vlastnosti přírodních biologicky aktivních sloučenin. Může posloužit také širší veřejnosti, motivovat zájem o přírodní vědy, dále jej rozšiřovat a prohlubovat.

Ke stažení