ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY 6. vydání

Nový produkt

Pamatujete masné výrobky vyráběné především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete původní receptury, používané v československém masném průmyslu, které byly závazné do roku 1993. Vraťte se ke kořenům českého uzenářského umění.

6. vydání z roku 2014. Obsahuje 253 receptur.

Formát A4, 108 stran, brožovaná vazba,

ISBN 978-80-86659-43-5.

Obsah knihy (RTF), rejstříky (RTF).

Více informací

Hmotnost: 0,40 kg

300 Kč

Více informací

Publikace obsahuje 253 receptur (norem) klasických českých uzenářských výrobků, členěných do obvyklých sortimentních skupin:

- drobné masné výrobky (34 druhů)
- měkké salámy (47)
- trvanlivé masné výrobky (28)
- speciální masné výrobky (42)
- vařené masné výrobky (37)
- pečené masné výrobky (4)
- ostatní masné výrobky (14)
- konzervy (47)

V každé receptuře je uvedeno, z jakých surovin a přísad se výrobek míchá, jak jsou základní suroviny upraveny, do jakých obalů se plní dílo i jakou má mít výrobek hmotnost. Receptury jsou doplněny výrobními postupy. Dávkování surovin a přísad je rozepsáno pro výrobu 100 kg hotového vychlazeného výrobku.

Vyhledávání receptur v knize usnadňují abecední a jmenný rejstřík.

V závěru knihy naleznete i jednoduché matematické postupy, používané při přepočtech receptur na konkrétní vyráběné množství výrobku.

Původní název knihy byl Spotřební normy pro masné výrobky.

Ke stažení