ALTERA JIŘÍ, ALTEROVÁ LIBUŠE: ZPRACOVÁNÍ MASA PRO 3. ROČNÍK SPŠTM

Již použité

Učebnice technologie masa zpracovává problematiku bourání masa, solení a nakládání masa a masné výroby.

Formát A5, 216 stran, 73 obrázků, 29 tabulek, pevná vazba.

1. vydání, 1982, SNTL Praha

Kniha ve vynikajícím stavu. Pouze na stranách 7, 8 a 175 jsou tři vpisky propisovačkou.

Více informací

Hmotnost: 0,37 kg

Upozornění: poslední kus skladem!

1 170 Kč

Více informací

Učebnice pro 3. ročník střední průmyslové školy technologie masa popisuje bezpečnost a hygienu práce v masném průmyslu, pomocné suroviny v masné výrobě, obaly na masné výrobky. Důkladně pojednává bourání masa všech druhů jatečných zvířat pro výsek i výrobu a třídění výrobních mas. Zabývá se teorií i praktickým prováděním solení a nakládání masa. Kapitola „masná výroba“ objasňuje suroviny používané v masných výrobcích, vaznost masa, způsoby míchání díla a potřebné stroje. Věnuje se narážení díla a všem způsobům tepelného opracování masných výrobků, včetně uzení, sušení a zrání. Poslední část knihy je zaměřena na výrobu konzerv.

Ke stažení