STEINHAUSER LADISLAV A KOL.: PRODUKCE MASA

Již použité

Formát 25,5 × 18 cm, 464 stran, mnoho grafů, tabulek, obrázků, schémat a fotografií, pevná šitá vazba, rejstřík.

1. vydání, 2000, Vydavatelství Last Tišnov. ISBN 80-900260-7-9

Více informací

Hmotnost: 1,10 kg

Upozornění: poslední kus skladem!

990 Kč

Více informací

Z úvodu: „Kolektiv této knihy si rozhodně nekladl cíl vyčerpávajícím způsobem zpracovat co největší sumu informací. Naším cílem bylo vytvořit ucelený pohled na proces produkce masa, která rozhodně nezačíná porážením zvířat na jatkách a v masokombinátech. Tato fáze je pouze důležitým článkem a finalizací celého dlouhodobého procesu chovu jatečných zvířat, začínajícího genetickým inženýrstvím, šlechtěním, přípravou krmiv, zajišťováním vhodných životních podmínek pro zvířata a hlavně každodenní péčí o jejich pohodu a zdraví.“

Z obsahu:

1. Maso a jeho složení.

2. Světová produkce masa.

3. Welfare jatečných zvířat.

4. Chov jatečných zvířat.

5. Hodnocení jatečných zvířat při nákupu.

6. Příprava jatečných zvířat k poražení.

7. Porážení jatečných zvířat.

8. Prehliadka jatočných zvierat.

9. Kontrolní systémy zajištění hygieny produkce a jakosti masa.

 

Celý obsah si můžete stáhnout dole.

Ke stažení